Суббота, 18.05.2024
Мой сайт
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 0
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Август » 20 » Запор върху кораб. Главният механик на кораба "Свети Николай": Само 2-ма са замесени с кокаина
02:10

Запор върху кораб. Главният механик на кораба "Свети Николай": Само 2-ма са замесени с кокаина





"За психически срив в нашия затвор не може да се говори. От нашата група един, максимум двама да са замесени. Останалите стоим и чакаме да се случи чудо", пише още Дочев. Това е втора част от писмото на главния механик на кораба "Свети Николай", който бе заловен с три тона кокаин. Акцията на пристанище Кадис се проведе на 13 август миналата година. В испанските затвори попаднаха 21 наши сънародници, част от екипажа на кораба. До момента вече са освободени под гаранция 6-има души, които се завърнаха у нас.
Главният механик Светлозар Дочев все още е испанския затвор "Волдеморо". Той се свързал с "България Днес", за да поиска помощ, тъй като нашите власти не обръщат внимание на сънародниците ни.
"Има ли в материалите по следствието (българското - бел. ред.) уличаващи ме доказателства? Зададох този въпрос на прокурор Андреев от Специализираната прокуратура. Не вярвам някой да си направи труда да ми отговори. Исках поне да знам защо ще лежа 12 години (толкова каза, че ще ми иска прокурорът по делото)... Ако България бе извършила подобен акт спрямо испански кораб, Испания щеше да нададе вой до небесата. Но България мълчи и се съгласява. Това ако не е нарушение на международните норми и правила, здраве му кажи", категоричен е Дочев.
В писмото си той алармира и за множество нарушения при ареста и изготвянето на обвинението срещу българските моряци, които бяха задържани на пристанище Кадис. Надява се съдът в Страсбург да направи нужното, за да бъдат зачетени правата на невинните българи, които са заключени в Испания.
Ръководният екипаж на кораба - капитан, старши помощник-капитан и главен механик, както и още 15 души вече няколко месеца са изоставени зад решетките в чуждата страна. Документите, които им се представят, са само на испански език, а адвокатите на повечето ни сънародници са служебни. Някои от освободените ни моряци едва събраха пари да си платят гаранциите. Същевременно българите имат право само на един телефонен разговор със семейството си.
Светлозар Дочев е категоричен, че ще пише до Страсбург във всеки един момент. "България Днес" публикува вече първата част от писмото му, в което той разказва как испанските командоси са си бърсали краката в националния ни флаг. "Испанците разглеждат случая по схемата "кораб-дрога-екипаж". Тоест за тях няма незамесени. Не можеш да не знаеш... Много съм си мислил какво би се случило на борда, ако незамесените бяхме разбрали в какво сме забъркани против волята си", споделя още главният механик на кораба. Той се притеснява, че в Испания следствието може да продължи 4 години. През това време той и сънародниците ни може да не напуснат килиите.


Шефът на фирмата се покри

Дойчин Дойчев, който е сочен за собственик на заловения кораб, изчезна вдън земя, след като бе за кратко арестуван и след това освободен. Той не отговарял на мобилния си телефон, а офисите му били затворени, твърдят близките на моряците. Те са убедени и че Дойчев обявил фалит на старите фирми и вече отворил нови. Освен това продължавал да трупа пари чрез офшорните си фирми Novera LLP, Alex Delauer USA, NORDPULL и други.
Главният механик Дочев разказва за него: "Интересен човек е господин Дойчев. Преди време на негов кораб Ц "Елена", имаше застреляни моряци, после му потъна друг кораб - "Ванеса". Само един се спаси с божията помощ. Сега пък наркотрафиканти. И той, и фирмите му, макар под различни имена, все възкръсват като птицата феникс. Де да имах и аз неговия ангел хранител", иронично разсъждава затвореният в Испания българин.



Источник: www.bgdnes.bg
Просмотров: 434 | Добавил: giving | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Август 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz