Суббота, 18.05.2024
Мой сайт
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 0
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Июнь » 19 » Запор върху ипотекиран имот. Последствия за съдлъжник при
18:41

Запор върху ипотекиран имот. Последствия за съдлъжник при





Отговор: Казусът Ви е обширен, но ще се спра само на това, което сте задали, като въпрос - запора на пенсията на майка Ви и евентуални други последствия.
Чл.446, ал.1 от ГПК - ако изпълнението е насочено върху трудовото възнаграждение или върху друго каквото и да е възнаграждение за труд, както и върху пенсия, чийто размет е над минималната работна заплата, може да се удържа само:
1. ако осъденото лице получава до 300лв. месечно - една четвърт част, ако е без деца, и една пета, ако е с деца, които то издържа.
2. ако получава от 300 до 600лв - една трета, ако е без деца, и една четвърт, ако е с деца и т.н.

Банката може да прави запор, само ако си е извадила изпълнителен лист, иначе си е просто присъединен по право кредитор. запори и възбрани налагат съдебните изпълнители на основание изпълнителен лист. Ако продължавате да си плащате ипотечния кредит, а банката се е снабдил с изпълнителен лист, защото е обявила заема за предсрочно изискуем /трябва да сте уведомени изирчно/, можете да преговаряте да вдигнат запора върху сметката на майка Ви, като предложите друг начин, например запор върху МПС или върху Ваши сметки.
Казусът Ви е обширен, но ще се спра само на това, което сте задали, като въпрос - запора на пенсията на майка Ви и евентуални други последствия. Чл.446, ал.1 от ГПК - ако изпълнението е насочено върху трудовото възнаграждение или върху друго каквото и да е възнаграждение за труд, както и върху пенсия, чийто размет е над минималната работна заплата, може да се удържа само: 1. ако осъденото лице получава до 300лв. месечно - една четвърт част, ако е без деца, и една пета, ако е с деца, които то издържа. 2. ако получава от 300 до 600лв - една трета, ако е без деца, и една четвърт, ако е с деца и т.н. Банката може да прави запор, само ако си е извадила изпълнителен лист, иначе си е просто присъединен по право кредитор. запори и възбрани налагат съдебните изпълнители на основание изпълнителен лист. Ако продължавате да си плащате ипотечния кредит, а банката се е снабдил с изпълнителен лист, защото е обявила заема за предсрочно изискуем /трябва да сте уведомени изирчно/, можете да преговаряте да вдигнат запора върху сметката на майка Ви, като предложите друг начин, например запор върху МПС или върху Ваши сметки.Запиши промените

За повече информация: http://www.mitkovalawyers.com | За контакти



Источник: ceb.bg
Просмотров: 374 | Добавил: giving | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Июнь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz