Суббота, 18.05.2024
Мой сайт
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 0
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Июнь » 17 » Какво значи запор на автомобил. Запор на автомобил
11:59

Какво значи запор на автомобил. Запор на автомобил





Публикувано 24.05.2011 - 11:34ч.

_misho_selskiq_ написа:

Първо благодаря за преместването, след това по ред на въпросите и отговорите :D Относно наклона, причината е, че колата беше на най-добрия ми приятел и заради спестяването на допълнителните такси 40-50 лева се разбрахме, че остава на негово име и просто следващите такси като данък, гражданска са си за моя сметка. Запора е точно върху автомобила, но преди броени минути разбрах, че когато стария собственик е ходил при съдия изпълнителя, той не е споменал че колата е вече продадена... и да имам си нотариално заверен договор за покупко продажба.

P.S. Съветите, които ми дават до някъде вещи лица са заедно със договора за покупко продажба при съдия изпълнителя, за да докажа че колата е моя собственост и той да я вдигне от запор. След това всичко както си му е реда, кат глоба за просрочване на двуседмичния срок и в данъчното зачисляване.
Нещо аз ли не разбирам или ти си посочил погрешно фактите. Уж в първата ти тема говориш за нотариус, после говориш за това, че си оставала на негово име, пък накрая пак споменаваш договор. Тази кола продадена ли е посредством договор, с нотариална заверка на подписите или не е. Ако няма такъв договор, колата реално си е собственост на твоя приятел. Но пък от друга страна, какво сте правили при нотариуса тогава.
Та по темата. Ако приемем, че колата е прехвърлена преди налагането на запора, то той е неправилен, защото: Собствеността преминава по силата на договора, а не по силата на пререгистрацията. Тя е просто една последица, едно задължение, което трябва да направи новия собственик. Това, че не е пререгистрирал, не означава, че собствеността не е прехвърлена. Следователно, ако договора е с дата, предхождаща налагането на запора, то съдия изпълнителя е наложил принудителна мярка спрямо вещ, която не е собственост на длъжника. Принципно той следва да се убеди, че наложените възбрани и запори са върху вещи, собственост на длъжника. Той няма как да знае, че колата е прехвърлена и затова е направил справка в КАТ. Да, ама това нещо не изключва хипотезата, че запора е наложен неправилно. Иди с адвокат, издрънкайте това което ти казвам и му кажете, че ако не вдигне този незаконосъобразен запор, ще сезирате инстанциите на по-високо ниво и после на него ще му търсите обезщетение за претърпените вреди. Сигурно иска да му бутнете пари, но ти си в правото си.


Источник: www.tuning.bg
Просмотров: 276 | Добавил: giving | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Июнь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz