Суббота, 18.05.2024
Мой сайт
Меню сайта
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 0
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Май » 27 » Какво означава запор на сметка. Запор върху сметки и имоти на Лачев и съпругата му
06:51

Какво означава запор на сметка. Запор върху сметки и имоти на Лачев и съпругата му





Запор върху имоти и всички банкови сметки на изпълнителния директор на "Булгартабак холдинг" Христо Лачев, който е в отпуск след обвинение за укриване на данъци, са наложили Софийският градски съд, Кюстендилският окръжен съд и Бургаският окръжен съд, съобщиха в сряда от от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. От там са внесли иск на стойност 981 740 лв. и трите съдилища са го допуснали и са наложили възбраната за неговото обезпечаване.

Така Лачев и съпругата му няма да може да се възползват от правото на строеж за пет апартамента, пет склада, седем гаража и един паркинг, които са в София, район "Витоша". Наложена е и възбрана върху два поземлени имота в с. Бистрица, четири поземлени имота в Сапарева баня и апартамент в курорта "Слънчев бряг".

Христо Лачев е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпление по обвинения за престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната система.

Искът срещу шефа на "Булгартабак", срещу когото се води разследване и за длъжностни престъпления, е в резултат на проверка на комисията, която констатирала, че настоящото имущество на Лачев надхвърля значително законните му източници на доходи, както и тези на съпругата му. Нейните сметки също са запорирани.

Комисията ще внесе мотивирано искане до съда за отнемане в полза на държавата на процесното имущество, след влизането в сила на присъда за извършени престъпления, се посочва в съобщението.Преди около две седмици, когато отново на дневен ред дойде приватизацията на тютюневия холдинг, на шефа на "Булгартабак" бе повдигнато обвинение за укрити данъци от доходи за 128 хил. лв. и му бе наложена гаранция от 5 хил. лв.

По-късно Христо Лачев коментира, че не е изненадан от запора върху имуществото му, защото това е част от обвиненията срещу него. Беше обаче по-редно да го науча по законовия начин, а не от медиите, допълни той и каза, че няма никакви притеснения.

Шефът на тютюневата компания изрази уверенията си, че "ако се стигне до съд, ще докажа правотата си, защото от седем години, откакто съм се прибрал от Русия, съм си плащал всички данъци. "Надявам се на обективна преценка и всички документи, аргументи и факти в съда ще докажат правотата ми", каза още той.

Лачев обясни още, че сегашната оценка на запорираните му имоти не означава, че е платил толкова за тях, когато ги е купил преди няколко години и откогато цените на имотите скочиха значително.



Источник: www.mediapool.bg
Просмотров: 309 | Добавил: giving | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Май 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Copyright MyCorp © 2024
    Сделать бесплатный сайт с uCoz